Temel topraklama işlemi, sıklıkla kullanılan bir topraklama yöntemidir. İnşaat temel haldeyken uygulanır. İnşaat demirlerine uygulanan bir işlemdir. Bu topraklama işleminin teknik detayları vardır. Konu ile ilgili LOFT Enerji A.Ş. olarak bizden bilgi alabilirsiniz.
Temel topraklama sistemi, yine kuvvetli akım tesislerinde ve yıldırımdan korunma tesislerinde kullanıma uygun bir sistemdir.
Temel topraklama işlemi yapılırken, binanın çevresi de önemlidir. Çevresi büyük olan binalarda, temel topraklayıcı işlemi daha farklı yapılır.
Temel atılma esnasında, bu işlemde yapılmaktadır. Binanın dış duvar temellerine ya da binanın temeli içerisine sistem kurulur. Temel topraklayıcının etrafı beton ile kapatılarak işleme devam edilir. Beton içerisinde belirli aralıklar ile topraklayıcılar, tutuculara yerleştirilir.
Yalnızca topraklama işlemi yeterli olmayabilir. Temel topraklaması bu anlamda önemlidir. Topraklama ölçüm cihazı ile ölçüm yapılır ve tesisatın direnci ölçülerek sonuca bakılır.
Topraklama işlemi esnasında kullanılan iletkenler çok önemlidir. Galvenizli çelik ve bakır iletkenler kullanılır.
Bu uygulamalar kurulacak olan tesisin güvenliği açısından çok önemlidir. İşlemler yönetmeliğe uygun bir şekilde gerçekleştirilmelidir.
Temel topraklama işlemi, potansiyel dengelemesinin etkisini artırdığı için çok önemlidir.
Galvenizli şerit temel topraklama işleminde sıklıkla kullanılır. Korozyon riski taşımaması oldukça önemlidir.
Konu ile ilgili merak ettiğiniz detaylar için, kurumumuz ile iletişime geçebilirsiniz.